STRÅLSKYDDSDÖRRAR

Strålskyddsdörrar används som strålskydd vid röntgen- och gammastrålning inom sjukvård, industri och forskning. VISITEKs dörrar tillverkas i överensstämmelse med SSM:s och SEN:s normer och rekommendationer. 

Dörrkarmar utförs av trä eller stål. Dörrblad utförs av trä, stål eller glasfiber.

 

Strålskyddsdörrarna kan tillverkas som både slag- eller skjutdörrar.

PROJEKTERING STRÅLSKYDDSDÖRR

Vid dörrblad och karm av trä begränsas storleken av gångjärnsutförande. Som en övre gräns kan räknas dörrblad med 2 mm bly och en bredd av 12M (dörrblad 1130 mm). Tyngre dörrblad för slagdörrar bör utföras av stål. Detta gäller slagdörrar, skjutdörrar kan göras bredare. Trädörrblad kan levereras för målning, fanerade eller med laminat.

 

Strålskyddsdörr av stål kan levereras både rostskyddsmålade eller färdigmålade. Stålkarm utförs normalt sett som en teleskop karm med foder på båda sidor, men kan fås i alternativa utföranden. Ytbehandlingen kan vara lackerade, rostfria eller en kombination. 

 

Strålskyddsdörr av stål kan fyllas med borpolyeten för skydd mot neutronstrålning. Det går även att kombinera borpolyeten med bly för specifikt strålskydd.

Vi kan leverera alla dörrar inklusive automatik. 

Obeservera att tyngden på strålskyddsdörrar är högre än vid motsvarande vanliga dörrar. Det gäller både vid dimensioneringen av väggar och automatik.

Kontakt

KONTAKT

Vision & Teknik System i Malmö AB

Norra Vallgatan 72,

211 22 Malmö,

Sverige

Tel: 040-18 15 70

E-mail: info@visitek.se

PRODUKTER

@ 2019 VISITEK AB