PROJEKT

Under januari och februari 2019 har vi levererat 21 st glaspartier till Nya Danderyds Sjukhus. Till projektet har vi haft ett nära samarbete med vår kund Kungsmontage och tagit fram exakta ritningar på glaspartierna med både härdat klarglas och Schott RD50 1,5 mm pb glas som laminerats med härdat glas. 

PET-CT KRISTIANSTAD

Till den nya mottagningen för PET-CT behandling i Kristianstad har vi levererat komplett strålskydd. Både väggskivor, chevron-rails, ståldörrar, trädörrar och glaspartier. På PET-CT mottagningar genereras mycket strålning och vi har levererat allt från 2mm blytjocklek upp till 20 mm blytjocklek i väggarna. Det är extremt viktigt att strålskyddet blir korrekt utformat och monterat. För att säkerställa att montaget blir korrekt har vi bidragit med ritningsdetaljer och varit en länk mellan sjukhusfysiker och byggarbetarna. 

Eftersom de stora blytjocklekarna innebär höga vikter på dörrar, ställer det också krav på automatiken. Vi har i det här projektet jobbat med Tormax som erbjuder lösningar för det.

Nedanstående glasparti är av björk med ett Schott RD50 glas med 10 mm blyekvivalens.

En vägg med 20mm blystavar som kallas Chevron rails.

Arcomas utbildningslokal - Växjö

Arcoma har byggt ett rum som används för utbildning i användningen av deras röntgenutrustning. Strålskyddet är 2mm blytjocklek och det finns även krav på att produkterna att glas och dörr ska klara brandklass EI30. 

Vi kan leverera ett glas som klarar både röntgenstrålning och även brandklass upp till EI60. Till det här rummet har vi levererat 2st glaspartier med Schott RD50 röntgenglas och Schott Pyranova60. Det sitter i en vitmålad stålkarm.

Vi har även levererat 2mm VISITEK-skivor för blyskydd i väggarna och en pardörr i trä och en enkeldörr i trä. 

Kontakt

KONTAKT

Vision & Teknik System i Malmö AB

Norra Vallgatan 72,

211 22 Malmö,

Sverige

Tel: 040-18 15 70

E-mail: info@visitek.se

PRODUKTER

@ 2019 VISITEK AB